Categorieën
Inspiratie

Roadtrip Nederland per vintage camperbus

Hoe kun je Nederland beter verkennen dan in een vintage Volkswagen busje? Diana en Mirre trokken eropuit en maakten deze (drone) video van hun avontuur. Onderweg naar het noordelijkste puntje van Groningen bezochten ze de bosbergtoren op het hoogste punt van Friesland, Nationaal Park Lauwersmeer (’s nachts het donkerste plekje van Nederland) en het gezellige stadje Dokkum.

Meer weten? Lees dan het artikel op denederlandsetoerist.nl.

Categorieën
Inspiratie

Show Me Holland toont je Nederland vanuit de lucht

Voor de meesten van ons is de zomervakantie inmiddels aangebroken. Veel mensen gaan dit jaar in Nederland op vakantie. Gelukkig heeft ons land tal van mooie natuurgebieden, historische bezienswaardigheden en recreatiebestemmingen te bieden. De crossmediale campagne Show Me Holland toont je de mooiste plekken.

Nederland in beeld

Dat Nederland een fantastisch vakantieland is, dat hoef je de initiatiefnemers van Show Me Holland niet te vertellen. Al lang voordat de coronacrisis toesloeg brachten zij de mooiste plekjes van Nederland in beeld, in de vorm van (drone)video’s en 360º VR tours. En zeker nu dat veel mensen een vakantie in eigen land houden komen deze beelden goed van pas, ter inspiratie en oriëntatie.

Of het nu gaat om kastelen en landgoederen, natuurgebieden, de diverse waterlinies, stranden of historische bezienswaardigheden, in de afgelopen jaren zijn al heel wat bestemmingen de revue gepasseerd. Via Facebook, Instagram en Twitter worden de beelden gedeeld met inmiddels tienduizenden liefhebbers van Nederlandse bestemmingen.

Meedoen

Hieronder zie je een aantal video’s en VR tours uit de collectie van Show Me Holland. Ben je zelf beeldmaker? Deel je creaties dan op social media met de hashtag #ShowMeHolland en help mee om Nederland als vakantieland op de kaart te zetten!

Ontwaken in de Biesbosch

Nederlandse kastelen en landgoederen

Scheveningen – Den Haag

UNESCO werelderfgoed De Beemster

Italiaanse sferen in Zuid-Limburg

Utrecht en omgeving

Kastelen en buitenplaatsen in 360º

De Nieuwe Hollandse Waterlinie in 360º

De Stelling van Amsterdam in 360º

Categorieën
Inspiratie

Ontdek regio Alkmaar

De zomervakantie is begonnen in Noord-Holland! Thuis zitten hoeft niet meer. Ga eens op ontdekkingstocht in de Regio Alkmaar, want er is deze zomer nog zoveel te doen in je eigen omgeving! Op www.ontdekregioalkmaar.nl kun je zien wat er nog allemaal te ontdekken valt. Laat je paspoort maar thuis 😉

Categorieën
Aftermovie

Canal Parade 2018

Categorieën
Aftermovie

Rode Kruis Bloesemtocht 2018

Categorieën
Aftermovie

Aankomst Bark Europa in thuishaven Scheveningen

Sinds 1994 zwerft tall ship ‘bark EUROPA’ over de oceanen. Het schip wordt bemand door mensen van alle leeftijden en verschillende nationaliteiten. De thuishaven is Scheveningen.

Het schip werd in 1911 gebouwd in Hamburg, en fungeerde lange tijd als lichtschip. In 1985 werden de restanten van het schip opgekocht door een Nederlandse investeerder, waarna de bark in 1994 werd omgebouwd tot zeilschip. Toen kreeg het schip ook haar huidige naam, Europa. Sindsdien heeft het schip een aantal maal de wereld rondgevaren.

Dronewatch filmde eind juli 2016 de aankomst van bark Europa, na een zeereis van ruim twee jaar.